27 Nisan 2015 Pazartesi

Şeker Hamurlu Kurabiye


Aslinda uzun zamandir yapmadigim tariflerden seker hamurlu kurabiyeler. Şöyle eski fotograflara bakinca hemen bloga eklemeliyim dedim. Çunku cocugu olan annelerin dogumgunu partilerinde vazgecilmezleri haline geldi. Aslinda evde hic mutfak deneyimi olmayanlar bile kolaylikla yapabilirler bu kurabileri ancak biraz mutfak aski biraz sabir biraz da peri tozu gerek..nerden geldiyse aklima..Eskiden şeker hamuru bulmak zordu. Atasehirde Mozaik Çarsidaki CarrefourSa da ve Migrosta kucuk ambalajli evde kullanim icin uygun gramajda artik satiliyor. Kurabiyeleri pisirdikten sonra susluyorsunuz zevkinize gore. Kurabiyeye seker hamurunu yapistirmak icin balli su surmek de hikaye seker hamurunun altini az bir mutfak fircasiyla ıslatin tersini tabii ve kurabiyenin ustune koyun hepsi bu kadar...Aslinda sable herhangi bir hamurla yapabilirsiniz. Margarin yerine de tereyagi kullanirsaniz kurabiyelerinizin tadi cok daha guzel olur. Şimdi gelelim benim pisirdigim kurabiyeler icin malzemelere.....

Malzemeler

500gr un
280 gr tereyagi
135 gr pudra sekeri
1pkt vanilya
1 yumurta

Yapilisi

Once pudra sekeri ve oda sicakligindaki tereyagini mikserde yogurma aparatiyla yogurun. Sonra kalan malzemeleri ekleyip yogurmaya devam edin. Kurabiye hamuru toplaninca strece sarip buzdolabina koyun 10 -15 dak. Tezgahta iki yagli kagit arasinda acarsaniz unlamadan daha rahat acabilirsiniz. Istediginiz sekilde kurabiye kupatlarla sekil verip onceden isitilmis firinda 175 derecede yaklasik 15 dak gibi pisirin. Tezgahta soguduktan sonra seker hamuruyla istediginiz sekilde susleyin.

Afiyet olsun....