24 Nisan 2015 Cuma

Pastane Usulu Havuclu Kek



Malzemeler

2 yumurta(kucukse 3)
200 gr toz seker
100 gr siviyag
100 gr su
35 gr ceviz
1 rende havuc
229 gr un
10 gr kabartma tozu
1 pkt vanilya
1 cay kasigi tarcin

Yapilisi

Tum malzemeler tartilarak hazir edilir. Bu tarifte miksere gerek yok. Bir kapta once yumurta ve seker cirpilir. Once sivilar sonra da kuru malzemeler elenerek karisima ilave edilir. Çirpma teliyle karistirilir. Arzu edilen kalip yaglanir ve onceden isitilmis 175 derece firinda yaklasik 25 ila 30 dak. arasi pisirilr. Ben aluminyum bir kek kalibi kullandim. Pastanelerde kare tepsiye dokulur ve dokdortgen sekilde kesilir. Tarif 1 kek kalibi icindir. Arzuya ve kalibimizin buyuklugune gore malzemeyi cogaltabilirsiniz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder