5 Mart 2015 Perşembe

Pastane Usulu Kandil Simidi

Evet şimdi sizlerle pastane usülü ağızda dağılan Kandil Simidinin Malzemelerini yazmakla başlıyorum. Mutlaka denemeniz gereken tuzlulardan bence az biraz yağı fazla ama az yersek ya da tadına bakarsak misafirlerinize çay saatinde ikram edebileceğiniz nefis bir tuzlu çeşidi.

Kandil Simidi Malzemeler:

Yarim kg un
12 gr tuz
24 gr şeker
1,5 bütün yumurta
20 gr maya
300 gr margarin (250gr margarin ve 50gr tereyağı kullanabilirsiniz)
az mahlep

Yapılışı:

Tüm malzemeler mikserde hamur yoğurma aparatıyla ya da elde yoğrulur. Hamur 15-20 dak dinlendirilir. Elle yuvarlak halka şekli verilir ve susama bulanır.
175 derece onceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dak. pişirilir.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder