4 Ocak 2015 Pazar

Çok Eskilerden Merengli Elmali Muhallebi



Öncelikle 6 adet elma
1 cay bardagi seker
1 cay bardagi su
Ocakta pisirlir. Elmalar pisince suyu bir suzgecte suzulur ve yuvarlak bir borcama elmaların sogumasi icin yayilir.

Muhallesi icin gereken malzemeler

  • 1 kg sut
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı pirinç unu
  • 3 yumurta sarisi
  • 8 kaşık şeker
Bütün malzemeler bir tencereye alinir ve muhallebi kıvamını alıncaya kadar ocakta pişirilir.Soğuyan elmaların uzerine muhallebi yayılır. Muhallebi soğuyunca 3 yumurtanın akı 2 kaşık tozşekerle ribbonstage kıvamında çırpılır ve soğuyan muhallebinin üzerine bir spatula yardimiyla yayılır ve çatal yardımıyla spiral sekli verilir. 150 derecede 5- 10 dak ustu pembelesene dek pişirilir. Buzdolabinda 5-6 saat beklettikten sonra arzu edilen şekilde kesilir ve servis edilir.


Afiyet olsun .....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder