3 Şubat 2014 Pazartesi

Şambaba Tatlısı









Senelerdir yapmadığımız bir tat, Şambaba Tatlısı. Annem biz çocukken yapardı. Çok güzel, zahmetsiz bir şerbetli tatlı. Aşağıdaki malzemeler küçük bir fırın kabı içindir daha geniş bir borcama yapmak isterseniz biraz da dilimlerinizin kalın olması için tarifdeki malzemeleri 2 katıyla yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.....


Malzemeler:


  • Yarım kilo irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Tuzlu fıstık
Şerbet:
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3-4 damla limon suyu
Yapılışı:
  • İrmik, şeker, yoğurt ve karbonat tel çırpıcı ile bir kapta karıştırılır. Borcam yada tepsiye karışım dökülür. Tuzlu fıstıklar tatlının üstüne dizilir.175 derece onceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirilir. Tatlı fırında pişerken şerbeti hazırlanır. Tatlı fırından çıktıktan yaklaşık 10 dak. sonra ılık şurup tatlının üzerine dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder