
Malzemeler:
275 gr un
175 gr tereyağı
75 gr pudra şekeri
1 yumurta
yarım vanilya
Yapılışı:
Tüm malzemeler bir kaba alınır ve yoğurulur. Büyük bir beze haline getirilip streç filme sarılır ve buzdolabına konur. 1 saat kadar buzdolabında tutulan tart hamuru hafif unlanmış tezgaha alınır ve tart kalıbımız ebatında açılır.Üzeri çatalla yada bunun için kullanılan aletle delinir ve 160 derece önceden ısıtılmış fırına konur. Arada fırın kapağını açabiliriz. Tartımızın kabarmaması gerek. Tartın üstü hafif kızarmaya başladığında tart fırından alınır. Tart hamurumuz soğuyunca üzerine hazırladığmız krem patiseri yayılır. Üzerine çilekler arzuya göre dizilir. Varsa hazır tart jölesi yoksa dr oetker tart jölesi hazırlanı ve çileklerin üzerine fırça yardımıyla sürülür. 1-2 saat dinlendikten sonra tartımız servise hazırdır.
Afiyet Olsun.....
[…] Çilekli Tart. […]
YanıtlaSil