2 Ekim 2013 Çarşamba

Çilekli Tart

Picture 011Çilek mevsimi geldiğinde en sevdiğim tartlardandır çilekli tart. Bu soğuk havada nerden aklınıza geldi diye düşünebilirsiniz. Bugün markete alışveriş için gittiğimde mevsiminde bu kadar güzel görünmeyen çilekleri gördüğümde aklıma geldi. Ben çilekli yaptım ama siz tart hamurunu yaparak üzerine istediğiniz mevsim meyvelerini kullanabilirsiniz. Aslında bu havada en güzeli tarçınlı elmalı olur. Hafif ılık ve üzerine pudra şekeri serpilmiş elmalı bir tarta kim hayır diyebilirki. Gelelim tart hamurumuza. Tartı ısırdığınızda ağzınızda dağılıyorsa hamuru ve de tereyağının tadını alıyorsanız işte tart budur diyebilirim size. Üzerine de çok akıcı olmayan kıvamda krem patiseri hazırlarız. İşte ağızda dağılan bir tart hamuru.

Malzemeler:

275 gr un
175 gr tereyağı
75 gr pudra şekeri
1 yumurta
yarım vanilya

Yapılışı:

Tüm malzemeler bir kaba alınır ve yoğurulur. Büyük bir beze haline getirilip streç filme sarılır ve buzdolabına konur. 1 saat kadar buzdolabında tutulan tart hamuru hafif unlanmış tezgaha alınır ve tart kalıbımız ebatında açılır.Üzeri çatalla yada bunun için kullanılan aletle delinir ve 160 derece önceden ısıtılmış fırına konur. Arada fırın kapağını açabiliriz. Tartımızın kabarmaması gerek. Tartın üstü hafif kızarmaya başladığında tart fırından alınır. Tart hamurumuz soğuyunca üzerine hazırladığmız krem patiseri yayılır. Üzerine çilekler arzuya göre dizilir. Varsa hazır tart jölesi yoksa dr oetker tart jölesi hazırlanı ve çileklerin üzerine fırça yardımıyla sürülür. 1-2 saat dinlendikten sonra tartımız servise hazırdır.

Afiyet Olsun.....