2 Ağustos 2012 Perşembe

Tüm Malzemeleri Çiğ olan Kadınbudu Köftem.....



Bu akşam iftar menümüzde Kadınbudu Köfte, Pirinç çorbası, Karnıyarık var. Sizlerle paylaşmak istediğim tarifse tüm malzemeleri çiğden konan Kadınbudu Köfte ve bu Kadınbudu Köftenin suyuyla yapacağınız maydonazla renklendireceğiz enfes pirinç çorbası.....

Kadın Budu Köftenin Malzemeleri

  • Yarım kilo kıyma

  • 1 çay bardağı pirinç

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 adet orta boy soğan

  • 15-20 dal maydonoz


Yapılışı.

  • Soğan elde minik küpler şeklinde kesilir.

  • Maydonoz ince dilimlenir.

  • Pirinç, karabiber, tuz ve kıyma ilave edilip yoğrulur.

  • Top top yumurta büyüklüğünde köfteler yapılır. 1,5 litre kaynayan suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz atılır ve köfteler birer birer kaynayan suya bırakılır.

  • Köftenin içindeki pirinçleri pişince, köfteler bir süzgece çıkarılır ve soğumaya bırakılır.

  • 2 adet yumurta çırplır ve soğuyan köfteler yumurtaya bulanır ve kızgın yağda kızartılır.


Afiyet Olsun.