6 Ağustos 2012 Pazartesi

Annemin Bosnak Boregi.

image

Teknoloji o kadar gelistiki bu yazimi telefondan yazmayi deniyorum. Artik bilgisayara bile gerek kalmayacak. Gelelim bugunku tarifime. Annem Yugoslav gocmeni.

Aslinda Bosnaklarin bu boregi elde acma yufkadan komur atesinde pisiriliyor annemin yarattigi bu tarif ise ev hanimlarinin evlerindeki mutfaklarinda kolaylikla yapabilecekleri hazır yufkadan yapılan bir bosnak boregi versiyonu. Kesinlikle denemenizi tavsiye ettigim bir tarif. Malum Ramazan ayindayiz. Iftarda yada sahurda afiyetle yenilecek cok hafif bir borek tarifi...Simdiden afiyet olsun.

Boşnak Böreği Tarifi

Malzemeler

  • 5 adet yufka

  • 6-7 adet orta boy patates

  • 6-7 adet orta boy soğan

  • 1 bardak zeytinyağı yada ayçiçek yağı

  • Yarım kilo yağsız kıyma


Yapılışı

  • Ön hazırlık olarak patates ve soğanlar çok minik küp küp doğranır ve 1 tatlı kaşığı tuzla ovulur. İçine kıyma da eklendikten sonra arzuya göre istenen miktarda karabiber eklenerek elle yoğrulur.

  • Büyük boy fırın tepsisinin altı az miktarda yağlanır.

  • 1 adet yufka ikiye kesilir ve 1 bardak yağa yaklaşık 1 bardak su katıllır. Ortadan ikiye kestiğimiz yufka üzerine bir kaşıkla yağlı su her tarafına gelecek şekilde yayılır. Hazırladığımız iç harcı yufkaya gelişigüzel yayarız. Yufkayı kestiğimiz tarafından rulu yaparız, gül börek yapar gibi tepsinin ortasına yerleştiririz. Geri kalan yufkaları da aynı şekilde sarıp ortadaki yufkanın etrafına gelecek şekilde sararız.

  • Yufka bitene kadar bu işlemi tekrarlarız.

  • Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede yaklaşık 45-55 dak pişiririz.

  • Pişen böreğimiz ılınınca ortasından başlayarak üçgen keserek servis edin.

  • Afiyet olsun.