6 Haziran 2015 Cumartesi

Pastane Usulü Un Kurabiyesi









Malzemeler

1 kg un
Yarım kg tereyağı (biskin)
Yarım kg pudra şekeri
1,5 kaşık kabartma tozu (5 gr)

Yapılışı

Oda sıcaklığındaki tereğına (pastanelerde biskin yağı kullanılır), pudra şekeri eklenerek ikisi özdeşleşene dek hamur makinasında kanca ile yoğrulur. Sonrasında un ve kabartma tozu eklenerek. 3 malzeme yaklaşık 20 dak. kadar mikserde kanca ile yoğrulur. Evde ev tipi mutfak mikseriniz varsa kullanabilirsiniz tabii ama elde yoğurmak oldukça güçtür. Olur mu bilemem.

Sonra hamuru tezgahta ince uzun yuvarlayarak silindir şekline getiririz. Enli bir hamur bıçağıyla hamurun üstünü düzleriz yanlız bunu yaparken hamurun kırılmamasına yada çatlamamasına dikkat etmeniz gerek.
Sonrasında verev olarak hamuru bir hamur bıçağıyla keseriz. Ardından üzerine çatalla şekil çizeriz.

Önceden ısıtılmış fırnda 15 , 20 dak. pişirilir.