8 Haziran 2015 Pazartesi

Ekmek Makinasında Ekmek Tarifi







Evettt bugün evde ekmek bitmiş. Sizde kabına sığmayan bir ekmek yapmak isterseniz tarif super. Biz deneye yanıla bu tarifi bulduk. Pastacılık eğitimindeki yaptığımız ekmekler tamamen fiyaskoydu diyebilirim. Hele birgün baget ekmek yaptık at kafana yarılsın misali idi. Eskittiğim ikinci ekmek makinası ve gerçekten çok memnunum markaya gelince Sinbo. Siz de evde ekmek yapmak istiyorsanız Sinbonun herhangi modelini hiç tereddütsüz alabilirsiniz. Fiyatı da senelerdir aynı 100 tl civarı. Bu arada 58 dakikada ekmeğiniz hazır. Yani siz yemeğinizi pişirirken ekmeğiniz de sessiz sedasız pişiyor. Gelelim malzemelerine,

Malzemeler,

1 adet yaş maya (ya da 1 yemek kaşığı kuru maya)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kadar şeker( ben artık şeker kullanmıyorum)
2 bardak ılık su
Yaklaşık 5 bardak un ( tam buğday unu yada hangi unsa tercihiniz)

Yapılışı

  • 1 adet yaş maya ve 2 su bardağı ılık suyu makinanın haznesine koyun.
  • 1 kaşık tuz ve şekeri ilave edin
  • Ardından 5 bardak unu karışıma katın
  • Tek püf noktası bir spatulayla makinayı çalıştırmadan karışımı iyice kendinizin karıştırması.
  • İyice karıştırın hamuru ve makinayı 58 dakikaya ayarlayın. Bu arada somun boyunu ve ekmeğinizin kabuğunun nasıl pişmesini istiyorsanız onları da ayarlayın.
  • Ve starta basın. Hamuru makina yoğurmaya başladğında kanca eğer yanlara yapışıyorsa elinizle biraz daha un serpin. Sinbonun güzelliği yoğurmaya başladığında kapağını açabilmeniz. 
  • Veee 58 dakikada ekmeğiniz hazır.
  • Afiyet olsun....