Kabak Kalyeli Pilava gelince pilavla sunumu çok hoş oldu. Tupperware Prenses tacına koyup ters çevirdik.
Kabaklı Tavuklu Köbete
Malzemeler:
- 4 adet soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet sivri biber
- 1 kilo kabak
- 750 gr tavuk göğsü
- 3 adet domates
- 1 çay kaşığı karabiber
Yufkalı köbete için:
- 5 adet yufka
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- 3 su bardağı pirinç
- (3 su bardağu su)
- 2 adet maggi tavuk bulyon
Yapılışı:
4 adet soğan minik küp şeklinde kesilir, zeytinyağında sararana kadar sotelenir. 2 adet biber içine katılır, 750 gr minik kıyılmış tavuk eti içine katılarak sotelenir. Küçük küpler halinde doğranan 1 kilo kabak içine konur ve sotelenir. En son 3 adet domates içine konur, tuzu ve karabiberi ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılıp buharda kısık ateşte domates suyunu çekene kadar pişirilir.
Ayrı bir tencerede 3 bardak pirinç, 3 bardak su ve maggi tavuk bulyonla pişirilir.
Fırın tepsinin altı yağlanır, 1 adet yufka tepsiye döşenir. 1 su bardağı su ile 1 çay bardağı zeytinyağı bir kapta karıştırılır. Bu yağlı su yufkanın üstüne 2 kaşık gezdirilir. Diğer 2 yufka dörde bölünür ve tepsiye döşenir, tekrar üstüne 2 kaşık yağlı su gezdirilir.(3 yufka alta döşenir).
Pişirilen pilav tepsiye tamamen yayılır ve üzerine pişirilen tavuklu kabak koyulur. Kalan 1 yufka dörde bölünür ve yağlı su üstüne gezdirilir. En altta kalan yufkanın kenarları tepsinin üstüne kıvrılıp, son yufka bütün olarak tepsinin şekline göre içine kıvrılır. Ve kalan yağlı su son kat döşenen yufkanın üstüne dökülür. Fırına vermeden önce büyük kare şeklinde yufkalar kesilir.200 derece fırında 30 ila 45 dak arası pişirilir.
Kabak Kalyeli Pilav
Malzemeler:
- 2 adet soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 250 gr kıyma
- 3 adet kabak
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 paket magi et bulyon
- 2 bardak pirinç
- (2 bardak su)
Yapılışı:
Zeytinyağında küp küp doğranan soğanlar sotelenir. Sivri biber ve kırmızı biber ilave edilir. Kıyma içine konur ve sotelenir. Dometes doğranır içine ilave edilir. Kabaklar halka halka doğranır ve tencereye konulur. Az su ilave edilp kısık ateşte kabaklar pişene kadar pişirilir. Pişmeye yakın nane ilave edilir.
2 bardak pirinç, 2 barduk su ve 1 paket maggi bulyonla pişirilir.
1 kalıbın içine kıymalı kabak kalye yerleştirilir. Üzerine Maggi Et Bulyonla pişirilen pilav demlenirken kabakların üstüne konur. Tabağa ters çevirilerek servis edilir.
[...] Post navigation ← Maggi Pilav Şenliği için Annemle Hazırladığımız Tarifler [...]
YanıtlaSil