4 Eylül 2012 Salı

Maggi Pilav Şenliği için Annemle Hazırladığımız Tarifler

Bu yıl Maggi Pilav Şenliği yarışması için annemle yazlıkta hazırladığımız tarifler. Maalesef  1. olamadık ama olsun keyifle pişirdik ve de afiyetle ailece yedik. Aslında Köbete Tatarlara ait ana yemek olarak yenen bir börek.  Babam Tatar olduğu için bizde sıkça yapılan bir börektir. Rahmetli babaannem hamurunu kendisi açardı. Arasına tavuk suyuyla pişirdiği pilavı yayar, üzerine de haşlanmış tavuk etlerini koyup yine kat kat açtığı hamurları tavuklu pilavın üstüne döşerdi. Bizim tarifimizde ise hazır yufka kullandık tabiiki daha basit ve az zamanda kolaylıkla yapılabileceğiniz bir börek. Asıl Köbete tarifini de ilerleyen günlerde yayınlamak istiyorum.

Kabak Kalyeli Pilava gelince pilavla sunumu çok hoş oldu. Tupperware Prenses tacına koyup ters çevirdik.

Kabaklı Tavuklu Köbete



 


Malzemeler:

  • 4 adet soğan

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

  • 2 adet sivri biber

  • 1 kilo kabak

  • 750 gr tavuk göğsü

  • 3 adet domates

  • 1 çay kaşığı karabiber


Yufkalı köbete için:

  • 5 adet yufka

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • 1 su bardağı su

  • 3 su bardağı pirinç

  • (3 su bardağu su)

  • 2  adet maggi tavuk bulyon


Yapılışı:

4 adet soğan minik küp şeklinde kesilir, zeytinyağında sararana kadar sotelenir. 2 adet biber içine katılır, 750 gr minik kıyılmış tavuk eti içine katılarak sotelenir. Küçük küpler halinde doğranan 1 kilo kabak içine konur ve sotelenir. En son 3 adet domates içine konur, tuzu ve karabiberi ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılıp buharda kısık ateşte domates suyunu çekene kadar pişirilir.

Ayrı bir tencerede 3 bardak pirinç, 3 bardak su ve maggi tavuk bulyonla pişirilir.

Fırın tepsinin altı yağlanır, 1 adet yufka tepsiye döşenir. 1 su bardağı su ile 1 çay bardağı zeytinyağı bir kapta karıştırılır. Bu yağlı su yufkanın üstüne 2 kaşık gezdirilir. Diğer 2 yufka dörde bölünür ve tepsiye döşenir, tekrar üstüne 2 kaşık yağlı su gezdirilir.(3 yufka alta döşenir).

Pişirilen pilav tepsiye tamamen yayılır ve üzerine pişirilen tavuklu kabak koyulur. Kalan 1 yufka dörde bölünür ve yağlı su üstüne gezdirilir. En altta kalan yufkanın kenarları tepsinin üstüne kıvrılıp, son yufka bütün olarak tepsinin şekline göre içine kıvrılır. Ve kalan yağlı su son kat döşenen yufkanın üstüne dökülür. Fırına vermeden önce büyük kare şeklinde yufkalar kesilir.200 derece fırında 30 ila 45 dak arası pişirilir.

Kabak Kalyeli Pilav


 



Malzemeler:

  • 2 adet soğan

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

  • 1 adet sivri biber

  • 1 adet kırmızı biber

  • 250 gr kıyma

  • 3 adet kabak

  • 2 adet domates

  • 1 tatlı kaşığı nane

  • Yarım çay kaşığı karabiber

  • 1 paket magi et bulyon

  • 2 bardak pirinç

  • (2 bardak su)


Yapılışı:

Zeytinyağında küp küp doğranan soğanlar sotelenir. Sivri biber ve kırmızı biber ilave edilir. Kıyma içine konur ve sotelenir. Dometes doğranır içine ilave edilir. Kabaklar halka halka doğranır ve tencereye konulur. Az su ilave edilp kısık ateşte kabaklar pişene kadar pişirilir. Pişmeye yakın nane ilave edilir.

2 bardak pirinç, 2 barduk su ve 1 paket maggi bulyonla pişirilir.

1 kalıbın içine kıymalı kabak kalye yerleştirilir. Üzerine Maggi Et Bulyonla pişirilen pilav demlenirken kabakların üstüne konur. Tabağa ters çevirilerek servis edilir.