2 Haziran 2015 Salı

Belcika Usulü Kıtır Waffle






Waffle denemelerime devam. Bu seferki tarifim pastacilik egitimi sirasinda Belçikadan getirttigim bir kitaptan .Kitabin adi Everybody Eats Well in Belgium Cookbook. Yazari ise Ruth Van Waerebeek. Bu recete yani tarif yazarin aile tarifi imis. Anneden kiza gecen geleneksel  bir tarif yani.  Belcikadaki wafflelarin cogu mayayla kabaran hamurdan yapiliyor bu da waffle i daha hafif ve daha çıtır olmasini sagliyor oysaki Amerikada yapilan wafflelarda kabartma tozu kullaniliyor d Kitaptaki waffle tarifi 40 adet icindi ben bu tarifi 6 adet waffle icin azalttim.
Ve tarifi denedim. Sonuc super oldu. Gevrek ve kıtır waffle seviyorsaniz bu tarifi deneyin. Bazi tariflerde gevreklik icin nişasta deniyor ama bence degil kesinlikle hamur mayayla kabarirsa gevrek ve kıtır oluyor.Tabii herseyin kolayina kacan Amerikalilar waffleında kolayina kaciyorlar.

Malzemeler

10 gr yas maya
245 ml sut
1 yumurta
58 gr tereyagin
58 gr margarin
37 gr şeker
186 gr un
1 fiske tuz
1 pkt vanilya

Yapılışı

Öncelikle yarım bardak ılık sütle mamayı karıştırın.
Bir yumurtayla şekeri kabartın ayrı bir kapta.
Kabaran yumurtaya mayalı karışımı ekleyin sonra kalan diğer malzemeleri eritilip soğuttuğunuz yağları ve diğer kuru malzemeleri ekleyin ve mikserde birkaç dakika karıştırın.
Karışımın üzerini bir streç film ile kapatın ve bir kaç saat mayalanmasını bekleyin.
Hamur 2, 3 katına çıkınca waffle makinanızı ısıtın ve bir fırça ile yağlayın.
Hamur cıvık olduğu için bir kepçeyle karışımı waffle makinanıza dökün ve kapağını açmadan 3 dakika bekleyin. Veee kıtır Belçika waffleınız hazır. Arzunuza göre tatlandırabilirsiniz. Oğlum nutella ve çilek sevdiği için bizim wafflelarımız genellikle bu görünümde oluyor.

Kek gibi yumuşak waffle seviyorsanız o zaman Amerikan usulü waffle yapabilirsiniz içinde kabartma tozu olan tarifleri deneyebilirsiniz.

Belçika usulü bu geleneksel tarifi yaparsanız hemen tüketmeniz gerekecektir içinde maya olduğu için ama kabartma tozuyla yaptığınız tarifleri buzdolabında bir süre saklayabilirsiniz. Tercih sizin.

Bu tarif için Ruth Van Waerebek'e teşekkürler.....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder